Lidmaatschap MINTned


Om lid te worden van MINTned, een vereniging voor trainers, is een lidmaatschap van MINT Inc. verreist. MINT Inc. is een internationaal collectief van MINT trainers.

Om lid te worden van MINT Inc. zal je een TNT gevolgd moeten hebben. Dat is een training die georganiseerd wordt vanuit MINT Inc. Meer informatie hierover kan je vinden op: www.motivationalinterviewing.org/training-new-trainers.

Om voor een TNT in aanmerking te komen, is een goede voorbereiding van belang. Je gaat als trainer aan de slag om anderen MGV aan te leren, dat vereist dat jijzelf over de nodige basishouding en vaardigheden beschikt. Het is een van de vereisten tot deelname aan de TNT om een gespreksfragment in te zenden wat gecodeerd wordt volgens de MITI. De trainers van ons netwerk kunnen daarbij natuurlijk ondersteunen om verdere verdieping te realiseren, de namen van collega trainers vind je op deze pagina.

Via deze link kan je de routing vinden om lid te worden van MINT Inc.:
www.motivationalinterviewing.org/pathways-membership.

MITI 4.2.1.


In september 2015 is de Nederlandse vertaling van de MITI 4.2.1 gelanceerd. De MITI (Motivational Interviewing Treatment Integrity) kan worden gebruikt om vast te stellen hoe goed een professional Motiverende gespreksvoering toepast.

Het instrument kan gebruikt worden voor onderzoeksdoeleinden maar ook als instrument bij het coachen van lerende professionals. Het is van groot belang dat de gebruikers van de MITI getraind worden en oefenen met coderen van gesprekken voordat ze het instrument daadwerkelijk gaan gebruiken.  Training en oefening kost ongeveer 28-30 uur.

Via het overzicht van onze leden kan je in contact komen met trainers en/of adviseurs die je van dienst kunnen zijn met het trainen in of gebruik maken van de MITI.

Download MITI 4.2.1.

Neem contact op met MINtned