Project omschrijving

Drs. J. Anne van Stralen

Ik werk als GZ-psycholoog in een eigen praktijk en ben als trainer en coach verbonden aan Habit Pro.

Mijn trainingen zijn altijd gericht op professionaliseren van communicatie en verbeteren van behandelingen. Ik hecht veel waarde aan een wetenschappelijke benadering en aan best practice en laat dit op een creatieve manier terugkomen in trainingen zodat leren leuk is.

Via Habit Pro kunt u o.a. bij mij terecht voor scholing en ondersteuning bij het implementeren in de praktijk van:
– Motiverende Gespreksvoering,
– Shared Decision Making (Samen Beslissen)
– Cliëntgerichte vaardigheden
– Therapeutische interventies (bij leefstijlproblematiek en verslaving)

Sinds de introductie van Motiverende Gespreksvoering in Nederland houd ik mij met veel plezier bezig met deze positieve manier van communiceren. Het is mijn droom dat elke professional die gesprekken voert over verandering bekwaam is in motiverende gespreksvoering en dit naadloos kan integreren met andere interventies.

Ik hecht er waarde aan om samen met collega’s scholing te ontwikkelen. Naar aanleiding van de dalende vaccinatiegraad in 2017 heb ik bijvoorbeeld samen met Riëtta Oberink de training “Een goed gesprek over vaccineren” ontwikkeld. We hebben deze mooie training al vele malen gegeven en hopen dat er nog meer goede gesprekken worden gevoerd in de korte tijd die hulpverleners hebben. En vaccinatieplicht voorkomen kan worden.