Project omschrijving

Olivira Bolsius

Olivira werkt als behandelaar in de verslavingszorg en geeft daarnaast ruim 15 jaar trainingen en supervisie in Motiverende Gespreksvoering en Community Reinforcement Approach. Zij richt zich voornamelijk op de verslavingszorg, psychiatrie en verstandelijk gehandicaptenzorg. Daarnaast is zij een gedreven CRAFT trainer, gericht op de betrokken familieleden van cliënten.

„Het werken met Motiverende Gespreksvoering in behandelgesprekken maakt dat ik heel goed aansluiting kan vinden met mijn cliënten. Ze voelen zich gehoord en begrepen en krijgen de ruimte om zelf te ontdekken welke actie er nodig is om de kwaliteit van leven te verbeteren. Het maakt mensen blij en zet hen in beweging. Tijdens supervisies en trainingen gebeurd hetzelfde. Ik hoor terug dat het in gesprek gaan met cliënten volgens de MGV er voor zorgt dat er opeens hele andere gesprekken plaats vinden. Dat er veel minder wrijving is en dat zowel de gesprekken als het contact er beter en prettiger op wordt. Dit zijn de parels van mijn werk.

En om het nog leuker te maken geef ik de trainingen MGV altijd samen met mijn collega Marloes Joren. We blijven van elkaar leren en elkaar inspireren en doordat we met z’n tweeën zijn is er nog meer persoonlijke aandacht voor het leerproces van elke deelnemer.