Project omschrijving

Sergio van der Pluijm

‘Jij doet niet gewoon je werk, jij doet iets extra’s…’ Dit compliment kreeg ik eens van een allochtone, ex-gedetineerde jongeman en het raakte me. Ik had ook hem enkele oprechte complimenten gegeven en nu kreeg ik er zomaar eentje terug… Ja, ik geloof in evidence-based werken, maar ik geloof ook in iets wat los staat van methoden: de kracht van echt contact en oprechte waardering.

Al meer dan 20 jaar vraag ik me af: ‘Wat werkt echt als je mensen wilt helpen veranderen?’ Ik volgde vele trainingen en paste alles metéén de volgende dag toe. Dit deed ik bij vluchtelingenwerk, in de arbeids-reintegratie, bij de reclassering (15 jaar) en in mijn eigen coachpraktijk (9 jaar).

In 2010 richtte ik Bureau Bewezen Effect op en sindsdien ben ik toegewijd om als schrijver, trainer en coach enkele evidence-based methoden uit de positieve psychologie toegankelijk te maken voor een breed publiek. Motiverende en Oplossingsgerichte gespreksvoering, ACT en Mindfulness, het zijn stuk voor stuk fantastische methoden die je als professional naar het volgende niveau tillen, maar je ook als mens laten groeien. (En dat is een belofte waar je me aan mag houden).